SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v pismu pogajalcem za spremembe volilnega sistema ocenjuje uveljavitev ustavne odločbe za prednostno politično nalogo

Ljubljana, 26. 11. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor ocenjuje uveljavitev ustavne odločbe za prednostno politično nalogo. V pismu je pogajalce pozval, naj še naprej skupaj iščejo rešitve, po katerih bodo parlamentarne volitve tudi po koncu leta 2020 ustavno-pravno skladne. 8. krog pogajanj je zaradi razhajanj med SDS in ministrom za javno upravo prestavil na čas po srečanju štirih predsednikov 11. decembra. Predsednik Pahor poziva, da skušajo stranke in poslanske skupine čimbolj natančno ugotoviti podporo predlogoma sprememb volilne zakonodaje. Predsednik Pahor razmišlja tudi o srečanju vodij parlamentarnih strank in poslanskih skupin okoli 20. decembra letos.


V nadaljevanju objavljamo današnje pismo predsednika republike pogajalcem parlamentarnih strank, pismo stranke SDS, odgovor ministra za javno upravo na pismo stranke SDS z dodatkom in gradivo - dodaten predlog sprememb meja volilnih okrajev z večjimi odstopanji od doslej predlaganih, ki je bil pripravljen za 8. krog pogajanj.