SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: "Sanacija zdravstvenega sistema bi morala biti prioriteta vseh odgovornih"

Ljubljana, 23. 5. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je na povabilo Sekcije za možganskožilne bolezni pri Slovenskem zdravniškem društvu udeležil 9. strokovnega srečanja "Akutna možganska kap". V kratkem pozdravnem nagovoru je predsednik izrazil zaskrbljenost, saj smo se znašli v razmerah, ko bi morale pristojne oblasti najbolj aktivno ukrepati, da bi se izognili nevarnosti sesutja zdravstvenega sistema. Sanacija zdravstvenega sistema bi morala po njegovem mnenju v tem trenutku predstavljati prioriteto.

Predsednik republike Borut Pahor na 9. strokovnem srečanju "Akutna možganska kap"
Foto: STA/Stanko Gruden

"Na povabilo sem se odzval, ker bi želel sebe in vse, ki imamo pristojnosti in odgovornosti spomniti: čas teče, mineva šesti mesec, ko smo brez ministra za zdravje, problemi v javnem zdravstvenem sistemu se poglabljajo," je povedal predsednik Pahor. "Lahko se znajdemo v situaciji, ko tudi profesionalnost in predanost zdravnikov ne bosta več zadoščali, da bi ljudje od javnega zdravstvenega sistema lahko dobili, kar pričakujejo in za kar plačujejo," je zaskrbljeno opozoril predsednik.

Zahvalil se je zdravnikom, da kljub razmeram, v katerih delujejo, ohranjajo visok nivo profesionalnosti in predanosti do dela in skrbijo, da zdravje naših ljudi ni ogroženo. Prosil jih je, naj tako nadaljujejo tudi, če bi se kadrovske, fiskalne in organizacijske razmere v zdravstvu še poslabšale. Sam pa se bo po svojih najboljših močeh zavzemal, da do poslabšanja razmer ne bi prišlo.