SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Naj prostovoljski projekt 2018: Planinstvo za invalide oziroma osebe s posebnimi potrebami

Brdo pri Kranju, 11. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018, ki jo pripravlja Mladinski svet Slovenije (MSS).

Letos so že sedemnajstič zapored podelili priznanja in Naj nazive prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta. Na tokratni natečaj je bilo prijavljenih 196 posameznikov - prostovoljcev in 51 prostovoljskih projektov. Na prireditvi so bili podeljeni naslednji nazivi Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah.

Naj mladinska voditeljica je na predlog Društva študentov psihologije Maribor postala Katja Zemljič. Naj mladinski projekt je postala “Košnja u snežet” Zveze podeželske mladine Škofja Loka za promocijo tradicionalnih kmečkih opravil med mladimi in v širši javnosti. Podelili pa so tudi dve priznanji za posebne dosežke in sicer pevskemu zboru Osnovne šole Nove Jarše Rock mulčki in Zvezi prijateljev mladine Slovenije za izvirno in plemenito pobudo dobrodelnega projekta “Otroci za otroke”. Naj spomnimo, da je predsednik republike Rock mulčkom lani vročil “Jabolko navdiha” - za njihov dragocen prispevek h krepitvi človekoljubja in dobrodelnosti. Za svoje humanitarno delo z otroki, bolnimi in drugimi ranljivimi skupinami pa je priznanje za posebne dosežke na predlog Društva Vztrajaj prejela Anika Popič.

Predsednik Pahor je priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018
Foto: Bor Slana/STA

Naj prostovoljski projekt 2018 je projekt Planinske zveze Slovenije “Planinstvo za invalide oziroma osebe s posebnimi potrebami”. Predsednik republike je predstavnikom zveze vročil plaketo za trajnostno naravnan projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno oziroma razvedrilno dejavnost.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil januarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2018.

Predsednik republike je častni pokrovitelj projekta Prostovoljec leta.

Predsednik Pahor je priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018
Foto: Bor Slana/STA

Predsednik Pahor je priredil sprejem ob zaključni prireditvi natečaja Prostovoljec leta 2018
Foto: Bor Slana/STA