SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti ob otvoritvi vrtca Benedikt

Ljubljana, 14. 10. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je v Benediktu udeležil slovesnosti ob otvoritvi vrtca Benedikt, kjer je zbrane tudi nagovoril. Otvoritvena slovesnost je potekala v Športni dvorani Benedikt, nato je predsednik republike vrtec otvoril in si ga z malčki, starši in županom tudi ogledal.

V slavnostnem nagovoru je predsednik republike pozdravil prizadevanja lokalne skupnosti za izgradnjo novega vrtca, ki bo otrokom omogočal zdravo in kvalitetno bivanje. Večje število otrok vpisanih v vrtec pa pomeni, da se mladi ljudje vračajo v te kraje in jim ti kraji ponujajo perspektivno. Izjemno lep podatek je, da je občina Benedikt ena od občin z najnižjo povprečno starostjo prebivalcev.

V nadaljevanju je predsednik ponovil svoje stališče glede prispevka občin k razvoju Slovenije: "Razvoj občin, ki jih obiskujem, me je prepričal, da je projekt lokalne samouprave eden izmed največjih strateških projektov v času tranzicije - je projekt, ki se je obnesel. Danes občine izpolnjujejo poslanstvo, za katero so bile ustanovljene: predstavljajo generator razvoja in so pomembno pripomogle k temu, da se je gospodarska kriza v kakovosti življenja ljudi poznala manj, kot bi se sicer."

Ob današnjem dogodku je predsednik Pahor Milanu Gumzarju, županu Občine Benedikt, poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti, ker "znate med svojimi ljudmi poiskati tisto, kar vam je skupno in razumeti tisto, v čemer ste si različni. Zato so vas tolikokrat izvolili in vam zaupajo."

Predsednik republike na slovesnosti ob otvoritvi vrtca Benedikt
Foto: Stanko Gruden/STA