Predsednik Pahor z načelnikom Generalštaba vojske Črne gore

Ljubljana, 5. 11. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel načelnika Generalštaba vojske Črne gore admirala Dragana Samardžića, ki se mudi na delovnem obisku v Republiki Sloveniji.

Sogovornika sta govorila predvsem o vključevanju Črne gore v zvezo NATO ter s tem povezanimi reformami ter javni podpori državljanov Črne gore. V pogovoru sta se dotaknila tudi razmer na Zahodnem Balkanu ter tudi širših geopolitičnih in mednarodnih varnostnih vprašanj. Bilateralno sodelovanje na obrambnem in vojaškem področju sta ocenila kot zgledno, z usmerjenostjo na sodelovanje na vojaških vajah, sodelovanju med obema mornaricama in vključitvi Črne gore v center odličnosti za gorsko bojevanje v Bohinjski Beli. Posebej je bila izpostavljena vloga Slovenije kot države, ki razume in podpira črnogorska prizadevanja za članstvo v zavezništvu, svetuje pri izvajanju obrambnih reform, veliko vlogo pri tem pa je imelo tudi veleposlaništvo RS v Podgorici kot kontaktna ambasada NATO članic.

Predsednik republike je sogovorniku zaželel uspešno delo pri izvajanju reform ter čimprejšnje članstvo v zavezništvu.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel načelnika Generalštaba vojske Črne gore admirala Dragana Samardžića, ki se mudi na delovnem obisku v Republiki Sloveniji
Foto: Daniel Novakovič/STA