Predsednik Pahor ob obisku kolednikov: "Za preživetje vsake skupnosti je pomembno, da se lahko zanesemo drug na drugega"

Ljubljana, 5. 1. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel skupino kolednikov iz župnije Kranj - Šmartin in predstavnike Misijonskega središča Slovenije. V imenu Misijonskega središča je spregovoril gospod Matjaž Križnar, ki se je predsedniku republike zahvalil za sprejem kolednikov, ki ohranjajo star običaj koledovanja in od vrat do vrat prinašajo praznično radost in veselje.

Predsednik Pahor je ob tej priložnosti otrokom dejal, da s koledovanjem ne ohranjajo le starega slovenskega običaja, temveč tudi zgled, kako si lahko medsebojno pomagamo: "Za preživetje vsake skupnosti je pomembno, da se lahko zanesemo drug na drugega," je poudaril predsednik republike in se kolednikom zahvalil, da plemenito pomagajo slovenskim misijonarjem po svetu, ki so s svojimi humanitarnimi akcijami pomembni glasniki dobrote in nesebične pomoči. "Misijonarji pomagajo ljudem, ki so v stiski, in jim spremenijo življenje na bolje, zato smo nanje posebej ponosni," je besede zahvale sklenil predsednik Pahor.

Kot sporočajo koledniki, prepevajo, da pomagajo revnim. V letošnji Trikraljevski akciji zbirajo sredstva za vrtce, šole, igrišča, centre in cerkve v Mozambiku, Albaniji, Ukrajini, Braziliji, Zambiji, Slonokoščeni obali, Ugandi, na Madagaskarju in v Malaviju.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sprejel kolednike
Foto: Bor Slana/STA