SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na slovesnosti ob 20. obletnici Zveze slovenske podeželske mladine

Brdo pri Kranju, 12. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je na Brdu pri Kranju udeležil slovesnosti ob 20. obletnici Zveze slovenske podeželske mladine, ki združuje vse mlade iz podeželja, tako tiste iz kmečkih družin, kot tiste, ki se šolajo in zaposlujejo izven kmetijstva.

Predsednik republike je čestital zaslužnim posameznikom za nastanek, razvoj ter prepoznavnost organizacije in jim podelil plakete, v govoru pa izpostavil pomembno vlogo Zveze slovenske podeželske mladine, ki s svojimi aktivnostmi in nalogami združuje mlade, ki prinašajo pomembne ideje za nadaljnji razvoj kmetijstva in podeželja v Sloveniji.

"Iskreno podpiram vaše aktivnosti, s katerimi si prizadevate, da bi skrb za zdravo, prijazno in ponosno slovensko podeželje postalo način življenja. Zavedate se, da se moramo ekoloških problemov lotiti danes in jih ne moremo in ne smemo prelagati na prihodnje generacije, prav tako pa dobro veste, da gre življenje naprej, da razvoja ni niti mogoče niti prav ustavljati, marveč je treba njegove rešitve uporabiti na načine, ki oplemenitijo življenje vseh, ne le nekaterih. S svojim prispevkom k razvoju drznih podjetniških rešitev in iskanjem inovativnih poti dokazujete, da znate k temu prispevati tudi sami," je še dejal predsednik in dodal, da "naša prihodnost sloni na razvoju podeželja, ohranjanju čistega okolja in samooskrbi s hrano".
Predsednik republike Borut Pahor na slovesnosti ob 20. obletnici Zveze slovenske podeželske mladine
Foto: Daniel Novakovič/STA