Predsednik republike v pogovoru dijakov z nobelovko Shirin Ebadi, osrednjo gostjo letošnjega, 50. mednarodnega srečanja pisateljev

Ljubljana, 17. 4. 2018 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo jutri, v torek, 17. aprila 2018, ob 13. uri, že četrto leto zapored pripravil pogovor z  dijaki, ki sodelujejo v projektu Obrazi prihodnosti. Letos se bodo dijaki ob tem lahko pogovarjali z dr. Shirin Ebadi, prejemnico Nobelove nagrade za mir v letu 2003.

Dr. Ebadi prihaja v Slovenijo kot častna gostja jubilejnega 50. mednarodnega srečanja pisateljev, ki ga prireja Slovenski center PEN in katerega častni pokrovitelj je predsednik republike. Shirin Ebadi je kot pionirka na področju prizadevanj za demokracijo in človekove pravice – še posebej pravice žensk, otrok in beguncev – kot prva Iranka in muslimanka leta 2003 prejela Nobelovo nagrado za mir. 

V projektu Obrazi prihodnosti je letos sodelovala tristo devet (309) dijakov iz enaintridesetih (31) srednjih šol - na izbrane teme so pripravljali pisne prispevke o najbolj zahtevnih vprašanjih sodobne družbe. Obraze prihodnosti že četrto leto zapored pripravlja časopisna hiša Dnevnik. 

Pogovor (v angleškem jeziku) bo odprt za medije.

LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana