Predsednik republike sprejel predstavnike Slovenske karitas

Ljubljana, 8. 7. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Slovenske karitas. V pogovoru so predsedniku republike predstavili svoje aktivnosti, predvsem prizadevanja na področju prostovoljnega dela, pomoči posameznikom v osebnih stiskah ter nudenja materialne pomoči družinam in posameznikom v stiski ter opisali probleme s katerimi se srečujejo. Srečanja so se udeležili Imre Jerebic, generalni tajnik Slovenske karitas, Matej Pirnat, generalni tajnik Škofijske karitas Celje, Jožica Ličen, namestnica ravnatelja Škofijska karitas Koper in Alenka Petek, vodja svetovalnega centra v Škofijski karitas Ljubljana.

   Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predstavnike Slovenske Karitas
   Foto: Stanko Gruden / STA

   Predsednik republike se je seznanil z aktualnimi problemi, podprl njihova prizadevanja na področju prostovoljnega dela in njihove aktivnosti reševanja revščine. Predsednik pozdravlja solidarnost in angažiranost vseh institucij, ki zbirajo in donirajo materialno pomoč ogroženim družinam ali jim pomagajo. Tudi predsednik republike se v okviru svojih aktivnosti in po svojih močeh trudi pomagati tistim, ki se znajdejo v osebnih ali drugačnih stiskah. V okviru projekta »Skupaj spodbujajmo drug drugega« je aktivno sodeloval v akciji Fundacije Anina zvezdica ter skupaj z zaposlenimi v Uradu predsednika Republike Slovenije doniral pakete hrane za ogrožene družine.

   Predsednik upa, da se bo število družin, ki za preživetje nujno rabijo državno, občinsko in/ali humanitarno pomoč postopno začelo zmanjševati, hkrati pa pričakuje, da bo za naslednje leto prišlo tudi do sistemske rešitve pri zagotavljanju zadostnega obsega hrane, ki jih humanitarne organizacije razdelijo najbolj prikrajšanim.