Predsednik republike podelil priznanje prostovoljskemu projektu leta 2017

Brdo pri Kranju, 4. 6. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes priredil slovesnost ob zaključku natečaja in razglasitvi najboljših prostovoljcev in prostovoljskih projektov. Natečaj poteka v organizaciji Mladinskega sveta Slovenije, predsednik republike pa je tokrat že šestič zapored nad njim prevzel častno pokroviteljstvo.

Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije, se je v nagovoru predsedniku republike zahvalil, da iskreno podpira prizadevanja posameznikov in organizacij, ki svoj čas in delo namenjajo prostovoljstvu.

V slavnostnem nagovoru je predsednik republike spomnil na čas prvega sklica parlamenta, ko mu je bilo kot najmlajšemu poslancu zaupano vodenje komisije za mladinska vprašanja: “Ena izmed pomembnejših nalog je bila ustanovitev Mladinskega sveta Slovenije. V tej organizaciji smo videli družbeno angažirane mlade ljudi, ki se zavzemajo za pomembne ideale. Iskrene čestitke vam, predsednik mladinskega sveta, in vsem vašim predhodnikom za delo, ki ga opravljate. Projekt “Najprostovoljec” je ena izmed bolj odmevnih akcij, ki v slovenski javnosti uživa izjemno hvaležnost.” Predsednik Pahor je v nadaljevanju nagovora poudaril, da z današnjo prireditvijo izrekamo zahvalo vsem prostovoljkam in prostovoljcem ter tako sporočamo, da je njihovo delo v družbi spoštovano in cenjeno. “To nas spodbuja v zmerni optimizem, v vero, da na koncu zmaga dobro. Dobrota je tako ultimativna, da bo na koncu premagala sleherne težave,” je govor zaključil predsednik republike.

Na letošnji natečaj je prispelo 48 predlogov projektov in 171 predlogov za najzaslužnejše posameznike. Priznanja v različnih kategorijah so podelili Boris Koprivnikar, minister za javno upravo, Rok Primožič, direktor Urada za mladino, in Tin Kampl, predsednik Mladinskega sveta Slovenije. Predsednik republike pa je podelil priznanje za »Naj prostovoljski projekt 2017«, ki je letos šel v roke projektu Božiček za en dan. Projekt si je po vzoru južnoafriškega projekta zamislil Zavod 364 in temelji na mešanici humanitarnosti, ustvarjalnosti in osebnega pristopa. Priznanje so prejeli za izjemno rast, širjenje in vključevanje različnih akterjev v praznično obdaritev socialno ogroženih otrok.

Predsednik republike podelil priznanje prostovoljskemu projektu leta 2017
Foto: Daniel Novakovič