SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor z videosporočilom nagovoril otroke in mentorje ob 50. obletnici Vesele šole

Ljubljana, 27. 9. 2020 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je z videosporočilom nagovoril otroke in mentorje, ki sodelujejo v projektu na osrednjem dogodku ob 50. obletnici Vesele šole, ki letos poteka virtualno.

Vesela šola je izobraževalni projekt in eno najbolj množičnih tekmovanj v Sloveniji, v katerem je od ustanovitve do danes sodelovalo več kot milijon osnovnošolcev od 4. do 9. razreda. Vesela šola mlade spodbuja k celovitemu pridobivanju znanja, veščin in spretnosti na hudomušen in igriv način.

Predsednik republike je častni pokrovitelj jubilejne 50. obletnice Vesele šole.


Besedilo nagovora. Velja govorjena beseda!

"Dragi veselošolke in veselošolci, spoštovani mentorji,

vesela šola je šola srečnih otrok. Širite svoje splošno znanje in osvajate veščine, ki vam jih mentorji podajajo na prav poseben način. Včasih malo hudomušno, včasih povsem resno. Radovedno odkrivate nova obzorja.

Vesela šola je z nami že 50 let. Zahvaljujem se vsem mentorjem in ustvarjalcem projekta, ki vsa ta leta plemenitite otroško zakladnico znanja in spodbujate njihovo osebnostno rast.

V svojem imenu kot tudi v imenu ljudi, ki jih imam čast predstavljati, se vam iskreno zahvaljujem za vse, kar ste bili doslej storili za obogatitev slovenskega izobraževalnega prostora.

Sprejmite, prosim, moje najbolj prisrčne čestitke ob 50. obletnici Vesele šole. Želim vam veliko uspeha v prihodnje."