SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor otvoril aktivno hišo Lumar

Dragočajna pri Medvodah, 16. 5. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes v Dragočajni pri Medvodah otvoril prvo aktivno hišo Lumar, ki je trenutno tehnološko najbolj napredna montažna hiša v Evropi. Hiša Lumar je plod slovenskega znanja, razvoja in pomeni pomembno prizadevanje Slovenije po gradnji okolju prijaznih, trajnostnih in kakovostnih montažnih objektov ter spodbujanju slovensko lesno-predelovalne industrije.

Predsednik je v kratkem otvoritvenem nagovoru poudaril, da se bomo iz krize izvlekli zaradi ljudi z vizijo, ki v današnjem času razmišljajo skozi perspektive prihodnosti in so sposobni proizvesti izdelke ali storitve, ki so konkurenčne v domačem ali mednarodnem poslovnem okolju. Slovenija je nedvomno ena od zelo bogatih držav z lesom in lesno-predelovalna industrija predstavlja priložnost, ki bi jo morala Slovenija izkoristiti v čim večji meri. Še posebno sedaj, ko je spodbujanje gospodarske aktivnosti za vse nas velik izziv. Predsednik Pahor je izpostavil, da gre v primeru aktivne hiše Lumar za končni izdelek, ki je plod slovenskega znanja in kaže na to, da Slovenci smo pridni, ambiciozni in imamo znanje. Vse našteto so tudi pogoji za uspeh. »Današnji dogodek je priložnost, da opozorimo na tiste, ki rišejo drugačno socialno in gospodarsko podobo Slovenije, ki bo vpeta v najbolj sodobne tehnološke, znanstvene, poslovne, proizvodne in storitvene tokove v Evropi in v svetu,« je poudaril predsednik.

Ob koncu je predsednik republike čestital direktorju podjetja, upravi in vsem zaposlenim za dosežke, ki si zaslužijo občudovanje in priznanje.

Predsednik republike Borut Pahor otvoril aktivno hišo Lumar
Foto: Daniel Novakovič / STA