SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na 70. obletnici Glasbene šole Koper

Portorož, 4. 10. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil osrednje slovesnosti ob 70. obletnici delovanja Glasbene šole Koper. 

V slavnostnem nagovoru je predsednik republike nekdanji in sedanji generaciji učencev in pedagogov čestital, z najboljšimi željami za čudovito glasbeno prihodnost. Predsednik Pahor se je spomnil svojih otroških let v glasbeni šoli ter izrazil obžalovanje, da so ga starši na njegovo prošnjo izpisali: “To me je v življenju zelo osiromašilo. Glasbo sem pogrešal.” Tudi zato je predsednik republike starše pozval, naj pri otrocih spodbujajo ljubezen do glasbe, jih zanjo navdihujejo in jim pomagajo, da bodo lahko razvili svoje talente.

Predsednik republike se je zahvalil glasbenim pedagogom, ki svoje glasbeno znanje prenašajo na mlade in jih navdušujejo za glasbeno izobraževanje. Številne šolske prireditve, je dejal, lahko po kakovosti glasbenega programa primerjamo z državnimi oziroma drugimi vrhunskimi slovesnostmi: “To so slovesnosti, ki bogatijo našo kulturno dediščino.” Slavnostni nagovor je predsednik Pahor zaključil z mislijo: “Glasba razume čustveno stanje posameznika ali skupnosti bolje kot besede.” 

Ob visoki obletnici je predsednik Pahor ravnatelju glasbene šole poklonil posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, v znak hvaležnosti za ohranjanje pomembnega poslanstva glasbenega izobraževanja. 

Predsednik republike na 70. obletnici Glasbene šole Koper
Foto: Stanko Gruden