SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: "Kdor stori nekaj malega za druge, stori veliko zase"

Maribor, 11. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Kulturno – informacijsko središče Evropske prestolnice mladih EPM Maribor 2013, si ogledal razstavo mladega umetnika Mitje Bobičića ter v sproščenem pogovoru z mladimi, ki opravljajo različna prostovoljna dela v sklopu EPM Maribor 2013 odgovarjal na njihova vprašanja. Kasneje se je udeležil otvoritve generalne skupščine Erasmus Student Network, kjer je nagovoril več kot 600 študentov iz 36 evropskih držav.

Predsednik republike Borut Pahor na obisku v Kulturno – informacijskem središče Evropske prestolnice mladih EPM Maribor 2013
Foto: Stanko Gruden / STA

Predsednik republike si je v centru Maribora ogledal Kulturno – informacijsko središče EPM Maribor 2013. Tam se je srečal z mladimi, ki v sklopu EPM Maribor 2013 opravljajo prostovoljna dela in se jim ob tem zahvalil za njihov prispevek k lepšemu vsakdanu in tudi zato, ker s svojim delovanjem spodbujajo in navdihujejo vse tiste, ki o prostovoljnem delu še razmišljajo. Poudaril je, da so prav mladi ambiciozna in nosilna generacija prihodnosti, ki dajejo usmeritve naši družbi. Predsednik je izrazil, da v Slovencih vedno bolj prepoznava pogum in samozavest, da pomagajo sočloveku. Le tako bomo v družbi spodbudili dobro in prispevali k skupnem napredku. Ob obisku je vsem mladim posvetil misel, ki bo krasila steno pisarne EPM Maribor 2013. Predsednik Pahor je zapisal: “Kdor stori nekaj malega za druge, stori veliko zase.”

Predsednik republike Borut Pahor v Mariboru otvoril letno generalno skupščino Erasmus Student Network
Foto: UPRS

Obisk Maribora je nadaljeval na otvoritvenem dogodku letne generalne skupščine Erasmus Student Network, kjer je nagovoril več kot 600 študentov iz 36 evropskih držav. Predsednik republike je v otvoritvenem govoru poudaril pomembnost izobraževalnega programa Erasmus za prihodnost mladih, ki je tudi pomemben za prihodnost Evrope in za prihodnost vsega sveta. Program ne ponuja le izmenjavo znanja in izkušenj, temveč mladim ponuja izjemno priložnost medkulturnega učenja, ki je nujno za sobivanje in sprejemanje različnosti. Predsednik Pahor je prisotnim zaželel veliko konstruktivnih razprav in uspehov, tudi osebnih.

Predsednik republike Borut Pahor je mladim ob obisku posvetil misel, ki bo krasila steno pisarne EPM Maribor 2013
Foto: UPRS