Predsednik republike Borut Pahor je priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

Ljubljana, 24. 6. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je na predvečer dneva državnosti priredil sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe Republike Slovenije, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.

Predsednik republike je v nagovoru spomnil na dejstvo, da "moralna in materialna odgovornost države je, da nikoli ne pozabimo na tiste, ki so dali življenje za našo skupno samostojnost" in se iskreno zahvalil vsem, ki so "zato, da imamo danes samostojno državo dali tisto največ, dali so svoje življenje," Predsednik je izrazil željo, da bi se tudi danes, 22 let po tem, ko smo z enotnostjo premagali sovražnika, ko smo obkroženi s prijatelji in nas vojaško nihče ne ogroža, bolj povezovali in združevali, ter spodbujali drug drugega. "Želim si, da bi vsaj ob državnih praznikih znali pokazati enotnost in politika složnost v premagovanju težav", je še povedal predsednik republike.

Sprejem za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe RS, Ministrstva za notranje zadeve in civilnih žrtev ter ranjenih v vojni za Slovenijo.
Foto: STA/Tamino Petelinšek