Predsednik Pahor se je udeležil sprejema za nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2017«

Ljubljana, 21. 12. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil sprejema za nominiranke in nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2017«. Naziv je tokrat prejel Goran Dragić, kapetan košarkarske reprezentance in najboljši igralec evropskega prvenstva v Carigradu, kjer so naši košarkarji prvič v zgodovini Slovenije postali evropski prvaki. Goran Dragič je maja 2014 iz rok predsednika republike prejel tudi "Jabolko navdiha", saj je navdih mnogih mladih ljudi, ki se bodo morda prav zaradi njega nekoč uvrstili v generacijo zlatih športnih zvezdnikov ali pa bodo segli po najvišjih uspehih na drugih področjih.

Ob Goranu Dragiču so bili letošnji nominiranci tudi kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik, dijak gimnazije Vič Erazem Stonič, jezikoslovec Kozma Ahačič, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev Peter Dakskobler, komik Andrej Težak - Tešky, oblikovalka Vita Ivičič, direktor podjetja Mikropolo in ambasador akcije Ustavi se! Marko Podgornik, tabornica in vodja enega največjih taborniških dogodkov zadnjega desetletja Jasna Vinder, inovativni mladi kmet leta 2017 Matic Vizjak, novinar in pobudnik dobrodelne akcije Mali koraki za velik cilj Jan Golja ter vodja projekta Imuno Eva Vrčaj.

Predsednik republike je ob tej priložnosti čestital nominirankam in nominirancem, ki so jih v okviru akcije Ime tedna izbirali poslušalci Vala 202 vsak ponedeljek, izmed njih pa so vsako zadnjo soboto v mesecu glasovali še za ime meseca. Naj spomnimo, predsednik Pahor je maja letos moški članski rokometni reprezentanci vročil odlikovanje red za zasluge za prispevek k uspešnemu razvoju slovenskega skupinskega športa, v juniju, na dan Primoža Trubarja, pa je dr. Kozmi Ahačiču vročil posebno priznanje, "Jabolko navdiha", za njegovo domiselno ustvarjanje in uveljavljanje novih pristopov v slovenski slovnici.

Predsednik Pahor se je udeležil sprejema za nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2017«
Foto: Nebojša Tejić/STA