Predsednik republike bo na uradnem obisku v Sloveniji gostil madžarskega predsednika Aderja

Ljubljana, 19. 10. 2018 | napovednik

Predsednik republike bo na uradnem obisku v Sloveniji gostil madžarskega predsednika Aderja

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo 19. in 20. oktobra 2018 na uradnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Madžarske Jánosa Áderja. Gre za tretje uradno srečanje obeh predsednikov. 

Uradni obisk predsednika Madžarske sodi v okvir prizadevanj Slovenije, da ohranja z vsemi štirimi sosednjimi državami zgledne, urejene in iskrene prijateljske odnose. Predsednik republike Borut Pahor si prizadeva ohranjati in krepiti raven dobrososedskih odnosov predvsem z vsemi štirimi voditelji. 

Predsednik republike se bo v pogovorih z madžarskim predsednikom Aderjem zavzel za nadaljno krepitev dobrososedskih odnosov med Madžarsko in Slovenijo, dobro sodelovanje v okviru Evropske unije in povezovanje v regionalnih povezavah.

Med vsebinami pogovorov bodo izpostavljene tudi najpomembnejše bilateralne teme, vključno s položajem obeh manjšin. Predsednika bosta predvidoma spregovorila o dinamiki gospodarskega sodelovanja in dvostranskih projektih, o prihodnjem razvoju Pobude treh morij, prihodnosti EU ter o situaciji na Zahodnem Balkanu v kontekstu širitve evroatlantskih integracij.

Pred uradnim obiskom madžarskega predsednika bo predsednik republike v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 11. uri sprejel predstavnike slovenske manjšine na Madžarskem.Predstavniki medijev boste za spremljanje obiska potrebovali AKREDITACIJSKE PRIPONKE, zato vas prosimo, da se akreditirate prek spletnega akreditacijskega sistema Urada Vlade RS za komuniciranje http://akreditacije.ukom.gov.si/

Akreditacijske priponke boste predstavniki medijev lahko prevzeli v četrtek, 18. oktobra 2018, na Uradu Vlade RS za komuniciranje, med 10. in 12. uro.

Program boste prejeli naknadno.

Za morebitna dodatna vprašanja v zvezi z akreditacijami se obrnite na Andreja Savellija, tel.: 01/478-2698, GSM: 031/855-127, e-mail: andrej.savelli@gov.si