SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Materinski dom Ljubljana prejel nujno potrebno donacijo

Ljubljana, 27. 8. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik uprave družbe BTC, d.d. gospod Jože Mermal je včeraj pozno popoldne predsednika republike Boruta Pahorja obvestil, da je družba BTC na podlagi podpisane pogodbe o donaciji med BTC, d.d. in Centrom za socialno delo Ljubljana-Šiška nakazala donacijo Materinskemu domu Ljubljana v višini 30.000 evrov. Materinski dom se bo tako lahko osredotočil na izvajanje programov, ki so usmerjeni v pripravo na samostojno življenje uporabnic materinskega doma.
Predsednik republike Borut Pahor se je ob obisku Materinskega doma Ljubljana letošnjega maja seznanil z njihovo izjemno težko finančno situacijo ter zaradi posebnega statusnega položaja materinskega doma obljubil pomoč vodstvu pri reševanju njihove finančne situacije v okviru svojih pristojnosti. Ob obisku družbe BTC, d.d. pretekli teden in v pogovoru s predsednikom uprave Jožetom Mermalom o njihovi raznovrstni vključenosti v družbeno odgovorne projekte, za kar je podjetje s strani Evropske komisije letos prejelo tudi evropsko nagrado družbeno odgovornih podjetniških praks in ob predstavitvi njihovih aktivnosti in projektov, katerih donator so, je predsednik izpostavil problem delovanja Materinskega doma Ljubljana. Predsednik uprave gospod Jože Mermal je takrat izrazil pripravljenost, da pomaga materinskemu domu z donacijo in tako olajša njihovo nemoteno delovanje.

Ob podpisu pogodbe o donaciji Materinskemu domu Ljubljana se je predsednik Pahor Jožetu Mermalu še enkrat iskreno zahvalil za donacijo in odločitev, ki bo materinskemu domu pomagala, da preživi, hkrati pa daje zgled in opogumlja tudi druge predsednike uprav največjih in dobro poslujočih družb v Sloveniji za podobne pomoči v prihodnje.