Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije 

Ljubljana, 12. 12. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo predsednika ZDUS Janeza Sušnika sestal s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije.

Predsednik ZDUS Janez Sušnik je predsedniku republike predstavil organizacijo in delovanje ZDUS ter nekatere aktivnosti društva, nato pa je predal besedo članom, strokovnjakom za posamezna področja, ki so podrobneje predstavili področja delovanja zveze in društev ter predsednika republike opozorili na nakatere probleme, s katerimi se srečujejo. 

Pogovoru so prisostovali predsednik ZDUS Janez Sušnik, podpredsednica ZDUS Vera Pečnik, predsednica Strokovnega sveta Ana Bilbija, člani Strokovnega sveta Anka Tominšek, Tomaž Banovec in dr. Marjan Česen, predsednica  in član Komisije za zdravstveno varstvo mag. Dunja Obersnel Kveder in  mag. Martin Toth, vodja programa Starejši za starejše Rožca Šonc,  predsednica Projektnega sveta Programa Starejši za starejše Anka Osterman ter predsednik Komisije za informatiko programa Starejši za starejše. 

Po predstavitvi dejavnosti in programov je predsednik Pahor predlagal, da bi spomladi prihodnjega leta v okviru svojih konferenc Slovenija 2030 gostil okroglo mizo, kjer bi predstavniki ZDUS, strokovnjaki, vlada in civilna družba spregovorili o izzivih starajoče se družbe. 

Prisotni so se predsedniku zahvalili za pozornost in sprejeli zamisel o tej konferenci, za katero bodo pripravili predloge. Soglašali so, da je potreben tako premik v miselnosti kot v ravnanju, da se bomo kot družba lahko prilagodili demografskim trendom in pravilno usmerili dolgoročen razvoj naše družbe. 

Na koncu je predsednik republike predstavnikom ZDUS čestital ob njihovem jubileju, praznujejo namreč 70 let. 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije