SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike obiskal sejem AGRA

Gornja Radgona, 23. 8. 2016 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal mednarodni kmetijsko - živilski sejem AGRA v Gornji Radgoni.

Predsednik republike na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA
Foto: UPRS

Predsednik republike na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA
Foto: UPRS

Predsednik republike na mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA
Foto: UPRS

Predsednik Borut Pahor je ob obisku sejma Agra dejal, da smo potrošniki v danes za zares kakovostno hrano pripravljeni plačati več. Po njegovem mnenju je to razvojna niša tudi za slovenske pridelovalce in predelovalce, ki jo je potrebno izkoristiti. "S tem bomo zagotovili delovna mesta, razvoj podeželja in kakovost življenja na podeželju. Mislim, da je odličnost smer, v katero se razvija tudi slovensko kmetijstvo, kot nepoznavalec pa menim, da gredo stvari v pravo smer," je dejal predsednik Pahor ter izrazil prepričanje, da je za evropsko kmetijstvo, ki se znova spoprijema s težavami, potrebno skupaj z Evropo najti praktične odgovore za probleme, kot so presežki hrane, embargi in gospodarske sankcije zoper Rusijo.

Sejem Agra je po njegovih besedah Agra priložnost za "srečanje" z razvojem podeželja, kjer živi polovica slovenskega prebivalstva, kar je ena od primerjalnih prednosti Slovenije, saj za razliko od kakovosti življenja v drugih srednjeevropskih in vzhodnoevropskih državah ostaja enako v tem povprečju in moramo si prizadevati, da tako tudi ostane. Pomembno je, ali bodo mlade generacije videle prihodnost za gospodarsko in druge dejavnosti, tudi za življenje in ohranitev rodu na podeželju, je še dejal predsednik Pahor.