SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor sprejel predsednika Svetniške zbornice Parlamenta Kraljevine Maroko

Ljubljana, 27. 2. 2018 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel predsednika Svetniške zbornice Parlamenta Kraljevine Maroko Abdelhakima Benchamacha, ki se mudi na uradnem obisku v Republiki Sloveniji.

Predsednik Pahor in predsednik Svetniške zbornice Parlamenta Kraljevine Maroko Benchamech sta govorila predvsem o dvostranskih odnosih med državama in se strinjala, da je želja obeh strani, da se ti odnosi še poglobijo in nadgradijo na vseh področjih. Ob tem je predsednik republike poudaril, da bo dodatna spodbuda otvoritev rezidenčnega veleposlaništva Republike Slovenije še v tem letu.

Sogovornika sta izmenjala stališča o trenutnih političnih in gospodarskih razmerah v južnem Sredozemlju ter spregovorila tudi o drugih aktualnih razmerah v mednarodnem okolju. Slovenski predsednik je poudaril, da je Maroko pomemben partner v regiji in posebej pomemben partner v boju proti mednarodnem terorizmu. Strinjala sta se, da je potreben skupen boj proti terorizmu in vsem drugim oblikam radikalizma, ki ogrožajo mednarodni mir in varnost.

Sogovornika sta posebno pozornost posvetila tudi problemu migracij, saj Maroko v letu 2018 predseduje Globalnemu forumu za migracije in razvoj (sopredsedovanje Nemčije in Maroka v letih 2017-2018).

    Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predsednika Svetniške zbornice Parlamenta Kraljevine Maroko Abdelhakima Benchamacha
    Foto: Daniel Novakovič/STA