Predsednik republike: "Ponovni zagon lesne industrije v Sloveniji lahko odpira nova delovna mesta"

Ljubljana, 21. 11. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes otvoril prvi večstanovanjski leseni objekt v Sloveniji, ki ga je v ljubljanskih Kosezah postavilo mlado družinsko podjetje. V objektu je šest stanovanj, gre pa za sodobno in hkrati izjemno varčno stavbo.

Predsednik Pahor je v nagovoru ob otvoritvi poudaril, da je »les naša strateška surovina in ta projekt predstavlja pionirski korak, ki bi lahko pomenil ponoven zagon slovenske lesne industrije«. Ob tem je predsednik Pahor izpostavil pomen družinskih podjetij, ki kljub krizi svoje znanje pogumno usmerjajo v iskanje poti za rast in razvoj. Predsednik Pahor je opozoril tudi na potrebo po vzpostaviti ustreznega modela gospodarjenja z državnimi gozdovi.

Po besedah predsednika Pahorja lahko s takšnimi projekti ambiciozno razmišljamo o ponovnem zagonu lesne industrije, ki v Sloveniji lahko odpira nova delovna mesta.

»Slovensko lesno industrijo je potrebno vrniti na globalno tržišče s proizvodi visoke dodane vrednosti. Slovenci gozd imamo, z njim znamo ravnati in čas je, da izkoriščamo te naravne danosti mi, ne pa da jih prepuščamo drugim - da torej pokažemo, da znamo s svojim znanjem in s svojim bogastvom ravnati pametno in koristno v dobrobit naših ljudi,« je ob koncu dejal predsednik Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor je danes otvoril prvi večstanovanjski leseni objekt v Sloveniji, ki ga je v ljubljanskih Kosezah postavilo mlado družinsko podjetje. V objektu je šest stanovanj, gre pa za sodobno in hkrati izjemno varčno stavbo
Foto: Daniel Novakovič/STA