Predsednik Pahor na sprejemu za nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2016«

Ljubljana, 22. 12. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil sprejema za nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2016«.

Ime leta na Valu 202 je postal smučarski skakalec Peter Prevc, ki je marca v Planici na najboljši možni način končal zimsko sezono. Smuči, ki jih je kmalu zatem podaril Botrstvu, so nato na dobrodelni dražbi drugega programa nacionalnega radia prodali za kar 45.000 evrov.

Ob Prevcu so bili letos nominiranci še ravnateljica radovljiške knjižnice Božena Kolman Finžgar, ravnateljica kranjskega dijaškega doma Judita Nahtigal, novinar Boštjan Videmšek, proizvajalec skakalnih smuči Peter Slatnar, vodja jedrskega reaktorja Triga Luka Snoj, vodja festivala Plavajoči grad Matija Solce, motokrosist Tim Gajser, idejni oče in urednik spletnega jezikovnega portala Fran Kozma Ahačič, vodja podatkovno preiskovalne skupine TV Slovenija Lidija Hren, eden od sooblikovalcev spletnega orodja Parlameter Žiga Vrtačič ter Klemen Balažic in Peter Uranič, ki sta avgusta brez pomislekov zabredla v reko Savo in iz nje rešila človeka.

Na prireditvi so se ob tem zahvalili vsem, ki v projektu Botrstvo v Sloveniji pomagajo pisati lepše zgodbe. Kar 5000 botrov je v šestih letih delovanja projekta 8000 otrokom skušalo malo pomagati do lepšega otroštva. Doslej je bilo v projektu zbranih in razdeljenih že skoraj osem milijonov evrov.

Ime leta je del akcije Ime tedna, v okviru katere poslušalci Vala 202 vsak ponedeljek glasujejo za ime tedna, nato pa vsako zadnjo soboto v mesecu še za ime meseca.

Predsednik Pahor na sprejemu za nominirance pred sklepno prireditvijo celoletne akcije Vala 202 »Ime leta 2016«
Foto: Nebojša Tejić/STA