Predsednik republike Borut Pahor na prireditvi "500 podjetnic"

Ljubljana, 13. 3. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil prireditve "500 podjetnic", ki spodbuja podjetništvo med ženskami. V nagovoru je izpostavil, da so prireditve, ki slavijo ženske uspehe in dosežke nujne, saj še vedno živimo v času, v katerem so uspehi za ženske težje dosegljivi, kot to velja za moške. Zato je potrebno storiti vse, kar je v naši moči, da se s podobnimi prireditvami spodbuja ženske k pogumu in ambicijam, saj imajo vse možnosti, da dosežejo nadpovprečne rezultate, tako v poslovnem okolju kot tudi na drugih področjih.

Predsednik republike Borut Pahor na prireditvi "500 podjetnic"
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Pahor se je zahvalil organizatorkam za to, da so se zbrale in "da ena drugo spodbujate k temu, da nadaljujete z vašim delom, ki ne terja samo talenta in ne samo odrekanja, ampak tudi kanček navdušenja nad doseženim in sanjami, glede tega, kaj nameravate v prihodnosti". "To srečanje daje navdih tudi mladim ženskam, ki se ozirajo za svojo prihodnostjo, da vidijo v uspešnih podjetnicah zgled, da velja pogum, da si je potrebno prizadevati za vizijo in da sta pri tem potrebna tudi sreča in pogum," je še dodal predsednik.

"To krizo bomo premagali skupaj, ker je veliko junakinj in junakov v slovenski družbi, ljudi, ki se trudijo in ki znajo iz problemov narediti priložnosti. Tukaj ste se zbrale tiste, ki verjamete v prihodnost, ker veste iz lastnih izkušenj, da je mogoče doseči nemogoče, če se za to človek res odloči, trdo dela z ambicijo, s talentom in odrekanjem ter tako izpolni svoje sanje in s tem navdahne tudi druge okrog sebe. Pri tem vam tudi v prihodnje želim veliko uspeha in osebnega zadovoljstva," je na koncu še dodal predsednik republike Borut Pahor.
Predsednik republike Borut Pahor na prireditvi "500 podjetnic"
Foto: Daniel Novakovič/STA