SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor: "Slovenci smo že v preteklosti premikali mejnike in postavljali standarde. To počnemo še danes."

Ljubljana, 17. 5. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Pahor se je danes na Zdravniški zbornici Slovenije udeležil strokovnega srečanja ob 30. obletnici prve nosečnosti po postopkih zunajtelesne oploditve v Sloveniji. V pozdravnem nagovoru se je predsednik zahvalil zdravnikom, članom pionirske ekipe reproduktivne medicine pri nas ter vsem strokovnjakom in zdravniškemu osebju, ki že trideset let pomagajo uresničevati sanje mnogim parom, ki si želijo otrok, pa se srečujejo s problemi oploditve. Predsednik je izpostavil dejstvo, da Slovenija sodi v sam vrh po ravni medicinskega znanja, medicinskih uspehih reproduktivne medicine in dostopnosti zunajtelesne oploditve neplodnim parom.

Po znanih podatkih, je v Sloveniji več kot 13.000 parov, ki so se v teh letih poslužili postopka zunajtelesne oploditve in tako postali starši želenega otroka, kar kaže na visoko raven medicinskega znanja, ki ga na Kliničnem oddelku za reprodukcijo Ginekološke klinike v Ljubljani razvijajo že trideset let. "Slovenci smo že v preteklosti premikali mejnike in postavljali standarde. To počnemo še danes," je poudaril predsednik, ki meni, da so največja zahvala za trud in vloženo delo strokovnjakov in zdravniškega osebja, zadovoljni starši in zdravi novorojenčki.

"Vsi strokovnjaki na področju reproduktivne medicine so tudi v širši javnosti vir nacionalnega ponosa in vzor za visoke ambicije in razvoj tudi na drugih področjih v znanosti in izobraževanju," je ob zaključku še povedal predsednik.