Predsednik republike na bazarju SILA: "SILA je postala velesila"

Ljubljana, 30. 11. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta se dopoldne na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani udeležila otvoritve 20. mednarodnega dobrodelnega bazarja, ki ga organizira Slovensko mednarodno združenje žensk - SILA.
Predsednik republike Borut Pahor in gospa Tanja Pečar na dobrodelnem bazarju SILA
Foto: Nebojša Tejić

Predsednik republike Pahor je letošnji dobrodelni bazar tudi uradno otvoril in ob tem izpostavil vsakoletni izjemni odziv ljudi ter veliko število sodelujočih držav. "Iz Sile je na nek način nastala velesila in v njej so združeni ljudje plemenitih src," je dejal predsednik Pahor in dodal, da je do danes društvo Sila za dobrodelne namene zbralo več kot milijon evrov in s tem pomagalo skoraj 200 različnim organizacijam v Sloveniji.

Predsednik republike je zbrane obiskovalce spomnil na veliko dobrodelnost državljanov Slovenije, med katerimi po njegovem ljudem v stiski pomagajo tudi - ali pa predvsem - tisti, ki niso nič kaj bolj premožni od tistih, ki so deležni pomoči. Posamezniki v stiski se tako "poleg pomoči države, ki je to dolžna storiti, lahko zanesejo tudi na solidarnost tistih, ki tega niso dolžni storiti, a to naredijo zaradi svojega plemenitega srca", je dejal predsednik države.

Predsednik republike Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta obisk bazarja zaključila s povsem spontano dražbo daril, ki sta jih med obiskom stojnic prejela od tujih predstavnikov sodelujočih držav na prireditvi in celoten izkupiček zbranih sredstev darovala združenju SILA.