Predsednik republike Borut Pahor ob potrditvi vlade čestital predsednici vlade Alenki Bratušek

Ljubljana, 20. 3. 2013 | sporočila za javnost

Spoštovana gospa predsednica vlade,

sprejmite, prosim, iskrene čestitke ob potrditvi ministric in ministrov Vlade Republike Slovenije, ki jo imate čast in odgovornost voditi.

Vsi, ki imamo različne vloge pri vodenju in predstavljanju države, smo zavezani upravičenim pričakovanjem naših ljudi, da bomo ravnali v njihovo dobro. Po letih globalne in globoke krize nihče ne pričakuje njene rešitve čez noč in v celoti. Vendar se potrpljenje ljudi zmanjšuje in le prepričljiva ravnanja političnih ter drugih javnih in državnih institucij bodo omogočila dovolj strpnosti in razumevanja za nujne spremembe.

Spoštujoč različne vloge in pooblastila, ki jih imamo, smo v korist države in državljanov dolžni tvorno sodelovati. Sprejmite iskrene izraze moje pripravljenosti za to.

Poleg vestnega izpolnjevanja mojih neposrednih pristojnosti sem vedno pripravljen prevzeti povezovalno vlogo glede strateških političnih vprašanj, ki zadevajo širše politično soglasje, kot sem to storil v februarju letos. Z veseljem pričakujem tudi Vaše pobude in predloge.

Sicer pa utegnem biti tudi v okviru našega tvornega sodelovanja najbolj koristen, če mi bo uspelo s projektom »Slovenija 2030« strniti razpoložljive intelektualne in druge narodove moči za osredotočenje na novo vizijo naše prihodnosti. Leta krize dodatno dokazujejo, da je brez dolgoročne vizije ukrepanje vlad premalo osmišljeno.

Spoštovana gospa predsednica vlade,

sprejmite moje najboljše želje za uspešno delo vlade pod Vašim vodstvom.

Borut Pahor