SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Zavodu sv. Stanislava vročil odlikovanje srebrni red za zasluge

Ljubljana, 23. 6. 2017 | sporočila za javnostPredsednik Republike Slovenije Borut Pahor in gospa Tanja Pečar sta se danes na Osnovni šoli Alojzija Šuštarja udeležila proslave ob dnevu državnosti in zaključku pouka na Škofijski klasični gimnaziji. Na svečanosti, ki se je je udeležilo blizu 800 sedanjih in nekdanjih dijakov, staršev in učiteljev, je predsednik republike ob 25-letnici delovanja Zavodu sv. Stanislava vročil državno odlikovanje srebrni red za zasluge za nadaljevanje dolge in uspešne izobraževalne tradicije. Odlikovanje je prevzel dr. Roman Globokar, direktor Zavoda sv. Stanislava.

Predsednik republike Zavodu sv. Stanislava vročil odlikovanje srebrni red za zasluge
Foto: STA/Anže Malovrh

V zahvali za odlikovanje je direktor povedal, da je to odlikovanje priznanje prav vsem, ki so soustvarjali zavodsko zgodbo v zadnjih 25. letih. »Zavod sv. Stanislava je v vseh njegovih enotah rodoviten preplet ustvarjalnih snovanj, zavzetega dela, inovativnih idej, mladostnega navdušenja, dobrih medsebojnih odnosov in prijateljstva ter uspehov na številnih področjih. K temu živahnemu in pestremu utripu pa je prispevek prav vsakega dragocen in pomemben,« je v zahvali povedal odlikovanec in zaključil z mislijo, da je odlikovanje spodbuda, da bodo še naprej dejavno sooblikovali in bogatili slovenski šolski in kulturni prostor. 

Svečanost vročitve odlikovanja je z navzočnostjo počastil tudi ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Predsednik republike Pahor in nadškof Zore sta po vročitvi skupaj odšla v Stolno cerkev sv. Nikolaja, kjer je ob 18. uri ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore daroval mašo za domovino.

Pred slovesnostjo vročitve sta si predsednik Pahor in gospa Pečar v spremstvu direktorja zavoda ogledala spominsko sobo nekdanjega nadškofa Alojzija Šuštarja.

Predsednik republike Zavodu sv. Stanislava vročil odlikovanje srebrni red za zasluge
Foto: STA/Anže Malovrh