SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Peter Prevc na sprejemu za športnike Smučarske zveze Slovenije: "Ponosen sem, da sem Slovenec in da imam takšnega predsednika"

Ljubljana, 22. 3. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič sta danes priredila sprejem za športnike Smučarske zveze Slovenije.

Sprejem za športnike Smučarske zveze Slovenije
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike je v nagovoru spomnil na enkratno in impozantno ozadje, ki ga je planiškemu tekmovanju večtisoč glava množica ustvarila s plapolanjem slovenskih zastav. Dejal je, da je kot navijač začutil povezanost naših ljudi, ki so iskreno in čustveno vzklikali v čast športnih dosežkov: »Takšne povezanosti, iskreno, nisem v četrtstoletni zgodovine naše države še nikoli začutil.« Predsednik Pahor je tudi poudaril, da Slovenci ne moremo imeti dveh domovin. »Vsi skupaj imamo eno državo in zato moramo imeti tudi eno domovino,« je dejal predsednik republike in nagovor zaključil z besedami: »Ta slika, ki jo imamo verjetno vsi pred očmi, ne bo nikoli pozabljena.«

Sprejem za športnike Smučarske zveze Slovenije
Foto: Daniel Novakovič / STA


Peter Prevc se je predsedniku republike in ministrici za izobraževanje, znanost in šport zahvalil za sprejem. Dejal je, da so se športniki vsak na svojem področju borili na športne uspehe, a da vsi zastopajo eno državo - Slovenijo, za katero nastopajo: »Včasih slišimo, da smo Slovenci narod, ki nima prave narodne zavesti, a jaz se s tem ne strinjam. Ob vseh uspehih, ki jih športniki nizamo, in ob vseh odzivih naših navijačev, lahko rečem, da Slovenci vemo, kaj pomeni zastava, kaj pomeni stati pod njo in kaj pomeni mahati z njo,« je dejal Peter in se še posebej zahvalil predsedniku republike, ki športnike s slovensko zastavo spodbuja na športnih prireditvah: »Ponosen sem, da sem Slovenec in da imam takšnega predsednika,« je govor zaključil Peter Prevc.