SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor sprejel Zapisnik o ugotovitvi izida volitev poslancev iz RS v Evropski parlament

Ljubljana, 7. 6. 2019 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 7. junija 2019 sprejel predsednika Državne volilne komisije Antona Gašperja Frantarja, ki mu je izročil Zapisnik o ugotovitvi izida volitev poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, ki so bile 26. maja 2019.

V pogovoru je predsednik Državne volilne komisije predstavil delo in izkušnje komisije pri izvedbi volitev. Predsednik republike je ob tem ugotovil, da so pozitivni premiki tako pri uporabi preferenčnega glasu kot pri udeležbi volivcev na tokratnih evropskih volitvah korak naprej pri uveljavljanju večje vloge volivcev na izbiro poslank in poslancev. Razveseljuje tudi podatek, da je bilo enkrat manj neveljavnih glasovnic kot na volitvah v letu 2014.

Predsednik republike se je ob tej priložnosti zahvalil Državni volilni komisiji in vsem številnim posameznikom, ki so sodelovali pri izvedbi volitev, za profesionalno in skrbno opravljeno delo. Posebej je izrazil hvaležnost predsedniku komisije, gospodu Antonu Gašperju Frantarju, ki končuje svoj mandat na čelu komisije, za njegovo dolgoletno uspešno in visoko strokovno vodenje komisije, kar je nedvomno prispevalo k njenemu velikemu ugledu in zaupanju volivk in volivcev v njeno delo.

Predsednik Pahor je sprejel predsednika Državne volilne komisije
Foto: Daniel Novaković