Predsednik republike Borut Pahor sprejel kuharski reprezentanci Slovenije

Ljubljana, 5. 12. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel člane mladinske in članske nacionalne kuharske reprezentance Slovenije, ki delujeta pod okriljem Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. V tujini se reprezentanci predstavljata pod blagovno znamko "Chefs of Slovenia". Mladinska nacionalna kuharska reprezentanca Slovenije je na prvem svetovnem prvenstvu mladinskih ekip (starost do 24 let) v glavnem mestu Južne Koreje, Seul, osvojila dve srebrni medalji, članska nacionalna kuharska reprezentanca Slovenije pa je na nedavnem tekmovanju v Dubaju prav tako osvojila srebrno medaljo.

Predsednik republike je sprejel Chefs of Slovenia
Foto: Daniel Novakovič / STA

Predsednik republike je zbranim čestital za izjemne dosežke, predvsem za napredek mladinske ekipe, ki je od lanske kuharske olimpijade izjemno napredovala in letos za seboj pustila države, ki so lani na olimpijadi posegale po najvišjih odličjih. »Vaši uspehi so rezultat znanja, odrekanj in talenta. Ponosen sem, da tekmujete v barvah Slovenije ter svoje sposobnosti predstavljate svetovni kulinarični javnosti«, je poudaril predsednik republike.

V sproščenem pogovoru, ki je sledil sprejemu, so se kuharji in predsednik republike dogovorili, da bodo skupaj z otroki Doma Malči Beličeve na dan pred Božičem pripravili božično pecivo pod geslom »Otroci za otroke«.