Predsednik republike Borut Pahor: »Slovenija ima najinovativnejšo korporacijo, ki trži globalno in si zasluži vse priznanje«

Ljubljana, 12. 6. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel širše vodstvo in vse nosilce ključnih inovacij Korporacije Hidria, ki je bila 6. junija 2013 na slavnostnem dogodku v Istanbulu v okviru izbora European Business Awards razglašena za najinovativnejše podjetje na stari celini. Hidria se je v sklepni del izbora uvrstila kot edina predstavnica Slovenije in bila izbrana med več kot 15.000 sodelujočimi podjetji, med katerimi je strokovna žirija izbirala zmagovalce v 10-ih kategorijah, s poudarkom na integriranju inovativnih obnovljivih virov energije.

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel širše vodstvo in vse nosilce ključnih inovacij Korporacije Hidria, ki je bila v okviru izbora European Business Awards razglašena za najinovativnejše podjetje na stari celini.
Foto: Nebojša Tejić/STA


Predsednik je v svojem nagovoru na sprejemu dejal, da mu je v čast sprejeti najbolj zaslužne predstavnike Korporacije Hidria, ki so prejeli nagrado za inovativnost, saj nagrada »predstavlja tisto nekaj več, kar podjetje naredi konkurenčno, ugledno in stabilno«. Ob tem je čestital tudi vsem zaposlenim v Korporaciji Hidria, ki so kljub zahtevnim okoliščinam ali pa prav zaradi njih, dosegli več in največ in so zgled vsem, ki se v teh posebnih časih ozirajo naokoli in iščejo poti nadaljnjega dela.

»Kljub gospodarski krizi vztrajate pri svojih glavnih vrednotah; znanju, kompetencah, inovativnosti in odličnosti. Zavedate se, da je prav dosledno spoštovanje teh vrednot pot do uspeha, kar vas je pripeljalo tudi do te pomembne nagrade. Ste zgled, ko gre za vašo naravnanost k trajnostnemu razvoju in visoki stopnji ekološke ozaveščenosti,« je dejal predsednik Pahor.

»Ste eno izmed tistih podjetij, ki dobro razume pojem družbene odgovornosti, ste vpeti v svoje lokalno okolje in zaznamujete okolje v katerem delujete in ljudi s katerimi živite,« je še dodal predsednik Pahor.