Predsednik Pahor se bo udeležil otvoritve vhodnega portala v pragozd Rajhenavski Rog

Kočevski rog, 20. 4. 2019 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v soboto, ob dnevu zemlje, 20. aprila 2019, ob 12. uri udeležil otvoritve vhodnega portala v pragozd Rajhenavski Rog. Ob tem bo tam pripravljen 6. vzdržljivostni pohod po medvedovih stopinjah. Predsednik republike bo udeležence otvoritve in pohodnike tudi nagovoril.

Idejno skico oziroma model lesenega portala, ki z obliko nakazuje na zavezanost varovanju narave, je v sodelovanju z gozdarji Zavoda za gozdove Slovenije, OE Kočevje, pripravil akademski kipar Marko Glavač.

Pohod po medvedovih stopinjah letos že šestič poteka po tako imenovani Roški pešpoti v osrčju skrivnostnih kočevskih gozdov in mimo pragozdov in opuščenih kočevarskih vasi. Gre za enega najbolj ekstremnih rekreativnih pohodov v Sloveniji, saj tisti, ki se odločijo za celotno dolžino, v enem dnevu prehodijo dobrih 64 kilometrov in premagajo več kot 2200 metrov višinske razlike. Na letošnji pohod je prijavljenih več kot 2100 pohodnikov iz Slovenije in tujine. Pohod po medvedovih stopinjah organizirajo TŠD Po medvedovih stopinjah, občina Kočevje in Zavod za turizem in kulturo Kočevje.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je častni pokrovitelj 6. pohoda po medvedovih stopinjah.


LOKACIJA: Žaga Rog, Kočevski rog