Predsednik republike na zaključni konferenci projekta »ZMOREMO«: »Cilj sleherne moderne družbe je vključujoča družba«

Brdo pri Kranju, 30. 11. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil zaključne konference projekta "Spodbujanje enakosti in preprečevanje diskriminacije invalidov - ZMOREMO", kjer je zbrane tudi nagovoril.

Predsednik republike je z navzočimi najprej delil osebno izkušnjo iz mladosti, ki jo je deloma preživel z osebo s posebnimi potrebami: »Osebna izkušnja človeka nauči strpnosti in obzirnosti. Ljudje različno doživljamo vsak svoj svet, a vsi imamo pravico do tega, da je naš svet lep, ne glede na ovire.« Poudaril je, da je cilj sleherne moderne družbe vključujoča družba. "Vse več je primerov dobrih praks vključevanja, narejeni so bili veliki koraki naprej, tudi zakonodajni, za kar gre zasluga in zahvala vsem vam, ki k temu dnevno pripomorete," je dejal predsednik republike in dodal, da ni dovolj, če si spremembe le želimo, znati moramo tudi pomagati, da lahko soustvarjamo družbo, v kateri bo vsakdo lahko razvijal svoj talent.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil zaključne konference projekta "Spodbujanje enakosti in preprečevanje diskriminacije invalidov - ZMOREMO", kjer je zbrane tudi nagovoril
Foto: Nebojša Tejić/STA

Projekt »ZMOREMO« poteka v soorganizaciji Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in partnerjev: Urbanističnega inštituta Republike Slovenije, Društva invalidov Slovenije in Združenja izvajalcev zaposlitvene rehabilitacije v Republiki Sloveniji. Namen projekta je osveščanje slovenske družbe glede vprašanj invalidov in seznanitev o njihovih pravicah. Skozi projekt so spregovorili o boljših možnostih zaposlovanja in odpravljanja stereotipov v zvezi z invalidnostjo na odprtem trgu dela in preprečevanju diskriminacije.