Predsednik republike: "Odpiranje slovenskega trga ni konec slovenske suverenosti, temveč njen začetek"

Ljubljana, 17. 10. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil uradne otvoritve Razvojne in investicijske konference U.S.-Slovenia Business Bridge v organizaciji Ameriške gospodarske zbornice - AmCham Slovenija, Veleposlaništva Združenih držav Amerike v Republiki Sloveniji in Javne agencije Spirit. Namen konference je poglobitev gospodarskega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Združenimi državami Amerike ter povezovanje tujih investitorjev s slovenskimi partnerji, kot tudi pomoč slovenskim podjetjem, ki že delujejo ali pa si želijo vstopiti na ameriški trg.

Predsednik je v kratkem pozdravnem nagovoru udeležencem konference zagotovil, da se način razmišljanja glede sprejemanja tujih investicij v zadnjih letih spreminja. "Kot premier sem imel velike težave s prepričevanjem kolegov, da odpiranje slovenskega trga ni konec slovenske suverenosti, temveč njen začetek," je zbranim ameriškim in slovenskim poslovnežem povedal predsednik ter pozval k odpiranju trga ter pozval tuje investitorje, "da pridejo v Slovenijo, da tukaj poslujejo, da odprejo vrata drugim".

"Slovenija se bo v petih, desetih letih dramatično spremenila na bolje. Smo v težavah, vendar obstajajo signali, da se stanje v Sloveniji počasi izboljšuje, da gremo v pravo smer," je dodal Pahor in napovedal, da si bo prizadeval za konsenz med slovenskimi političnimi strankami o tem, kako obuditi gospodarsko rast in državo potegniti iz težav, v katerih se je znašla. "Po petih letih krize je večina ljudi, s katerimi se pogovarjam, prepričana, da moramo nadaljevati strukturne reforme," je še dodal predsednik Pahor.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil uradne otvoritve Razvojne in investicijske konference U.S.-Slovenia Business Bridge
Foto: Daniel Novakovič/STA