SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Otroci predsedniku Pahorju ob otvoritvi nove šole na Lavrici: "Lepo se bomo obnašali, se odlično učili in bomo prijatelji"

Lavrica, 18. 10. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je slavnostno otvoril Osnovno šolo Škofljica – Podružnično šolo Lavrica. Osnovna šola Škofljica sodi s 1068 učenci med najštevilčnejše v Sloveniji, Škofljico pa odlikuje uravnotežen razvoj, zato je med občinami, privlačnimi za priseljevanje.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je slavnostno otvoril Osnovno šolo Škofljica – Podružnično šolo Lavrica
Foto: Nebojša Tejić/STA

Ivan Jordan, župan Občine Škofljica, se je v nagovoru zahvalil predsedniku republike, ki je s svojo udeležbo na slovesnosti izpolnil obljubo, ki mu jo je dal pred časom. Roman Brunšek, ravnatelj Osnovne šole Škofljica, pa je dejal, da se je z novo šolo odprla nova kronika za prihajajoče generacije otrok, učiteljev in staršev.

Predsednik Pahor je županu Jordanu čestital ne le za otvoritev nove šole, temveč za marsikatero zahtevno delo, ki danes Škofljico uvšča med najbolj vitalne slovenske občine: "Tukaj živi več mladih kot starejših, več se jih priseljuje kot odseljuje. Veliko statistike, ki je navdih tudi za druge, da se velja potruditi in mladim družinam omogočiti boljše pogoje za kakovostno življenje. Hkrati pa je to tudi dokaz, da je s trdim in poštenim delom mogoče doseči, kar se sprva zdi nemogoče." Nato je predsednik republike svoje besede namenil ravnatelju in učiteljskemu zboru ter se jim zahvalil, ker zjutraj, ko prestopijo prag šole, ne prihajajo v službo, temveč opravljajo poslanstvo: "Ne le, da mlade opremite s potrebnim in nenadomestljivim znanjem. Vzgajate jih, da se bodo s prihajajočimi spremembami soočali kot pogumne in strpne osebnosti ter bodo na te spremembe gledali z upanjem in ne s strahom." Predsednik republike je nagovoril tudi starše in poudaril, da je od staršev odvisno, v kakšni družbi bodo odraščali naši otroci: "Če jim želimo zagotoviti boljše in varno življenje, se moramo starši potruditi, da jim dajemo zgled medsebojnega sodelovanja."

Preplet glasbe in besed so ustvarili otroci Osnovne šole Škofljica in predstavili svoja pričakovanja, talente in želje. Učenci so predsedniku Pahorju obljubili, da se bodo v novi šoli lepo obnašali, se odlično učili in se trudili biti prijatelji.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor Ivanu Jordanu, županu Občine Škofljica, poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti za zavzetost, ambicioznost in vizijo, ki jo lokalna skupnost vlaga v razvoj za napredek kraja in naše domovine kot celoto.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je slavnostno otvoril Osnovno šolo Škofljica – Podružnično šolo Lavrica
Foto: Nebojša Tejić/STA