SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu parkinsonove bolezni srečal s člani društva Trepetlika

Ljubljana, 11. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu parkinsonove bolezni na Nevrološki kliniki UKC Ljubljana udeležil srečanja s člani društva Trepetlika, bolniki s parkinsonovo boleznijo in predstavniki UKC Ljubljana.

Predsednik je imel nagovor, v katerem se je uvodoma zahvalil tako predsednici društva Trepetlika, ki si že 22 let prizadeva za osebe s parkinsonovo boleznijo, kot tudi vsem, ki že vrsto let s svojo predanostjo doprinašajo k odličnosti društva.

Osebju, vodstvu in celotnemu Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana je predsednik republike izrekel priznanje za pogum pri opravljanju dela in za njihovo nenadomestljivo vlogo pri vzdrževanju upanja in optimizma bolnikov.

Ob tej priložnosti je predsednik republike s podpisom listine podprl prizadevanja Evropskega združenja bolnikov s parkinsonovo boleznijo. Združenje si prizadeva za: sodelovanje z evropskimi politikami pri ohranjanju in povečevanju sredstev za raziskave s področja parkinsonove bolezni v okviru delovnega programa EU Horizont 2020; vzpostavljanje najboljših praks na področju obravnave parkinsonove bolezni širom Evrope; širjenje vpliva državnih organizacij bolnikov k boljšemu sodelovanju pri zdravljenju bolnikov s parkinsonovo boleznijo ter za zagotavljanje, da nevrodegenerativne bolezni postanejo prioriteta v zdravstveni politiki EU.
Predsednik republike Borut Pahor se je ob svetovnem dnevu parkinsonove bolezni srečal s člani društva Trepetlika
Foto: Stanko Gruden/STA