Predsednik republike čestital udeležencem akcije "Zemljo so nam posodili otroci"

Ljubljana, 22. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je ob mednarodnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, udeležil zaključne prireditve akcije "Zemljo so nam posodili otroci". Ta vseslovenski raziskovalni projekt poteka že od leta 2006, v njem pa sodelujejo učenci zadnje triade osnovnih šol in dijaki srednjih šol. Mladi skozi raziskovanje lokalnega okolja nominirajo najboljše, ki s svojim zgledom in dejanji prispevajo k boljši kvaliteti bivanja v njihovem lokalnem okolju.

Predsednik Pahor, ki je nad akcijo prevzel tudi pokroviteljstvo, je v pozdravnem nagovoru poudaril, da se mladi zavedajo lastne odgovornosti do ohranjanja naravnega okolja in da so aktivni in pozorni opazovalci v zaznavanju pomembnih dejavnikov v okolju, v katerem živijo in delujejo.

Predsednik je ob koncu čestital vsem zmagovalcem v posameznih kategorijah ter opozoril tudi na to, da je letošnje leto mednarodno leto sodelovanja na področju voda, katerega namen je doseganje mednarodno dogovorjenih z vodo povezanih ciljev ter okrepitev zavedanja o pomembnosti ohranjanja kakovostnega odnosa do voda.
Predsednik republike čestital udeležencem akcije "Zemljo so nam posodili otroci"
Foto: Daniel Novakovič/STA