SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na slovesnosti v Črnem Vrhu nad Idrijo: "Brez gasilcev ne gre"

Ljubljana, 19. 7. 2015 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Pahor in gospa Pečar sta se danes udeležila slovesnosti in gasilske parade ob 120-letnici Prostovoljnega gasilskega društva v Črnem Vrhu nad Idrijo. Praznovanje jubileja sovpada tudi s krajevnim praznikom, marjetno nedeljo. 

Predsednik republike na slovesnosti v Črnem Vrhu nad Idrijo: "Brez gasilcev ne gre"
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik republike je na oder stopil v družbi osemletnega Tomija, enega najmlajših prostovoljcev med črnovrškimi gasilci in mu zaupal prav posebno nalogo: "Prepričan sem, da se lahko zanesemo nate, ko se bo naslednjič zaslišalo Na pomoč." 

V slavnostnem nagovoru se je predsednik republike zahvalil za vabilo, da lahko v družbi krajanov, gasilcev in najmlajših prostovoljcev, praznuje tako visok in častitljivi jubilej. "Slovensko gasilstvo ni le moralni steber naše družbe in domovine, temveč tudi socialni in nacionalni steber. To vas postavlja ob bok najpomembnejšim branikov naše države. Ne glede na vse težavne okoliščine, s katerimi se soočate, opravljate svoje delo profesionalno in z izjemnim čutom solidarnosti," je dejal predsednik Pahor in dodal, da smo se Slovenci v zadnjih letih, ko narava ni bila naš zaveznik, naučili, da brez prostovoljnih gasilcev težko shajamo. "Druži vas solidarnost in pripravljenost, da nam priskočite na pomoč, ko vas najbolj potrebujemo. Vaša pomoč je neprecenljiva, saj poznate svoj kraj, svoje ljudi. Za nas ste neprecenljivi," je prostovoljnim gasilcem izrekel besede iskrene zahvale predsednik Pahor in dejal, da se bo kot predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil, zavzemal, da bo ob soglasju slovenske politike namenjenih več finančnih sredstev za obrambni sistem in za sistem civilne zaščite. "V javnosti uživate izjemen ugled in to je najmanj, s čimer se vam lahko oddolžimo. Veseli me, da vedno in povsod srečam mlade ljudi, ki stopajo v prostovoljna gasilska društva. Povezuje vas klic solidarnosti," je govor zaključil predsednik Pahor.

Predsednik republike na slovesnosti v Črnem Vrhu nad Idrijo: "Brez gasilcev ne gre"
Foto: Nebojša Tejić/STA