Predsednik republike Borut Pahor danes obiskal Posredovalnico rabljenih predmetov in Gostilno dela

Ljubljana, 31. 12. 2013 | sporočila za javnost

Na povabilo predstavnice društva Kraljev ulice je predsednik republike Borut Pahor danes obiskal njihovo posredovalnico rabljenih predmetov ter se seznanil z njihovim delom. Ob tej priložnosti je predsednik Pahor obiskal tudi Gostilno dela. Namen obeh projektov je vključevanje in zaposlovanje ranljivih generacijskih skupin v družbo preko koncepta socialnega podjetništva.

Predsednik republike je obiskal Posredovalnico rabljenih predmetov
Foto: Nebojša Tejić / STA

V sproščenem pogovoru je predstavnica Posredovalnice rabljenih predmetov Luna Šribar predsednika Pahorja seznanila z delovanjem posredovalnice, kjer staro robo spremenijo v novo rabo, predmete pa prodajo po nizkih, simbolnih cenah. Namen posredovalnice je odrinjenim skupinam ljudi omogočiti, da naredijo nekaj zase in za širšo družbo, zaslužek pa je namenjen zaposlovanju brezdomcev in razvoju projekta posredovalnice. Predsednik republike je ob tej priložnosti obljubil, da bo po svojih najboljših močeh in v skladu s pristojnostmi pomagal pri širjenju dejavnosti poslovalnice, prisotne je povabil tudi na obisk v Predsedniško palačo.

Predsednik republike je obiskal Gostilno dela
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike je danes obiskal tudi Gostilno dela, kjer s projektom usposabljanja mladih, ki jim zaradi nedokončane izobrazbe grozi socialna izključenost, omogočajo ponovno vključevanje v družbo. Predsednik republike je vodji projekta Titi Destovnik čestital za vodenje družbeno odgovornega projekta oziroma za nudenje pomoči mladim. Zaposleni so se predsedniku republike zahvalili za obisk in poudarili, da jim njegova podpora daje potrditev, da s tem projektom nadaljujejo tudi v prihodnje.