Predsednik republike se je na Osnovni šoli Maksa Durjave Maribor zahvalil vsem, ki s prireditvami obeležujejo slovenski kulturni praznik

Maribor, 6. 2. 2019 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob slovenskem kulturnem prazniku, ki so jo pripravili učenke in učenci Osnovne šole Maksa Durjave Maribor. S slovesnostjo so obeležili tudi 58. obletnico osnovne šole. Predsednik republike je bil slavnostni govornik na slovesnosti. 

Predsednik republike se je učenkam in učencem, zaposlenim in gostom slovesnosti zahvalil za prijazno povabilo in poudaril, da smo Slovenci eni izmed redkih narodov, ki kulturni praznik praznujemo kot državni praznik. Predsednik Pahor je izrekel besede zahvale vsem, ki v teh dneh na različne načine obeležujejo slovenski kulturni praznik in prispevajo k iskrenemu negovanju naše kulturne dediščine. Mladim pa je zaželel, da odrastejo v svobodne in ustvarjalne osebnosti, ki bodo z znanjem in vrednotami samozavestno in pogumno premagovali izzive prihodnosti. 

V znak hvaležnosti ob obisku je predsednik Pahor osnovnošolcem poklonil posebno darilo, ki ga je navdihnila vselej aktualna Cankarjeva dediščina. Darilo vsebuje trilogijo "Cankar v stripu" treh vrhunskih avtorjev in ilustratorjev, prejemnikov predsednikovega "Jabolka navdiha", Cankarjevo poslednje delo Podobe iz sanj in izvirno družabno igro Klanec po motivih iz Cankarjevih del in njegovega življenja. 

Predsednik Pahor na Osnovni šoli Maksa Durjave Maribor
Foto: Bor Slana/STA

Predsednik Pahor na Osnovni šoli Maksa Durjave Maribor
Foto: Bor Slana/STA