SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na občinskem prazniku Občine Žalec

Žalec, 6. 9. 2016 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je nocoj udeležil slavnostne seje občinskega sveta Občine Žalec ob občinskem prazniku. Na slovesnosti so obeležili tudi odprtje zunanje ureditve pri Domu II. slovenskega tabora v Žalcu.

Predsednik republike na občinskem prazniku Občine Žalec
Foto: Občina Žalec

Predsednik republike se je v svečanem nagovoru zahvalil gostitelju županu Janko Kosu za prisrčno vabilo na slovesnost. Povedal je, da se je ravno danes, ob robu Blejskega strateškega foruma, sestal z generalnim sekretarjem Svetovne turistične organizacije (UNWTO) Talebom Rifaiom. Povzel je besede generalnega sekretarja UNWTO, ki je bil v naši državi že trikrat, in z velikim navdušenjem spremlja razvoj turizma pri nas ter ugotavlja, da Slovenija ni samo lepa, ampak postaja tudi vse bolj urejena dežela.  Po njegovem mnenju ima Slovenija jasen cilj biti turistično atraktivna in se zelo ustrezno pozicionira kot zelena, aktivna in zdrava destinacija, kar turiste privlači in odgovarja na njihova sodobna pričakovanja. Predsednik je dejal, da nas vse to lahko dodatno navdihuje, da se tako na državni kot lokalnih ravneh trudimo po najboljših močeh. Ob tem je predsednik izrekel veliko zahvalo lokalnim skupnostim in spomnil, da je ob reformi lokalne samouprave v začetku devetdesetih let dvomil, da bo veliko število občin prineslo pričakovane rezultate, a je danes vesel, da se je zmotil. "Danes branim takšno organiziranost, župani z občinskimi sveti dobro sodelujejo in občine so pomemben dejavnik povezovanja ljudi," je poudaril.

Predsednik je spomnil tudi na včerajšnjo razpravo voditeljev na Blejskem strateškem forumu, kjer so se voditelji strinjali, da je danes svet manj varen. Ob tem je dejal, da "Slovenci kot majhen narod ne moremo v celoti določati naše prihodnosti, vendar imamo pomembno zgodovinsko izkušnjo, ki jo želim podčrtati, da bomo lažje gledali v prihodnost, naj bo še tako zahtevna. Če bomo gojili sodelovanje, strpnost, sožitje in se skušali razumeti ter pustili ob strani razlike, ki niso bistvene, bomo toliko laže premagali vse preizkušnje. S tem bomo največ storili za prihodnost naših otrok in vnukov," je govor zaključil predsednik republike. 

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor Janko Kosu, županu Občine Žalec, poklonil slovensko zastavo, posebno protokolarno darilo predsednika republike ob praznovanju 25. obletnice samostojnosti naše države v znak hvaležnosti za zavzetost, ambicioznost in vizijo, ki jo vlaga v razvoj in napredek svoje občine in naše države.

Nagrajenci ob občinskem prazniku Občine Žalec
Foto: Občina Žalec