SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike: »Kdor naredi lepo dejanje zaradi tistih, ki jih ima rad, in ne zaradi sebe, si zasluži spoštovanje«

Ljubljana, 27. 12. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel uporabnike Varstveno delovnega centra (VDC) Želva Ljubljana in Nova Gorica. Podjetje Želva letos praznuje 25 let delovanja.Mira Potokar, direktorica ljubljanskega podjetja Želva, ki usposablja in zaposluje invalide, je namreč predsedniku republike letos dala prav posebno obljubo. Ko je predsednik Pahor v okviru projekta »SKUPAJ – Spodbujajmo drug drugega« en dan preživel z njihovimi zaposlenimi, je direktorica predsedniku obljubila, da bo pretekla polmaraton, on pa je dejal, da bo vse zaposlene ob izpolnjeni obljubi povabil v Predsedniško palačo. Gospa Potokar je obljubo izpolnila, polmaraton je pretekla na Ljubljanskem maratonu, zaposleni v podjetju pa so danes skupaj z njo obiskali Predsedniško palačo in ob tem pripravili kratek kulturni program.

Gospa Potokar se je predsedniku republike zahvalila za današnji sprejem. Dejala je, da obljuba dela dolg, zato je sprejela izziv in odtekla polmaraton, saj so jo njeni »Želvaki«, uporabniki VDC Želva, nenehno spraševali, kdaj bodo obiskali Predsedniško palačo: »Zbrala sem ves pogum saj sem imela cilj: moje »Želvake« pripeljati v Predsedniško palačo. Uspelo nam je. Spoštovani predsednik republike, hvala vam, ker ste tudi vi držali obljubo in nas sprejeli,« je dejala gospa Potokar in predsedniku Pahorju zaželela še veliko pretečenih kilometrov ter vse dobro v letu 2017.

»Kdor naredi tako lepo dejanje zaradi tistih, ki jih ima rad, in ne zaradi sebe, si zasluži spoštovanje,« je dejal predsednik republike ter gospe Potokar za njeno dejanje poklonil majhno pozornost, kipec steklenega jabolka.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel uporabnike Varstveno delovnega centra (VDC) Želva Ljubljana in Nova Gorica
Foto: STA