SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor v Ukrajini opravil več bilateralnih srečanj

Kijev, 7. 6. 2014 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes ob robu svečane prisege novega ukrajinskega predsednika Petra Porošenka sestal in neformalno pogovarjal z nekaterimi voditelji držav.

V pogovoru s podpredsednikom ZDA Joe Bidenom sta se dotaknila predvsem vtisov predsednika republike Pahorja po njegovem nedavnem obisku v Srbiji in BiH.

Z avstrijskim predsednikom Heinzem Fischerjem sta se pogovarjala o udeležbi predsednika Pahorja kot častnega gosta na otvoritvi salzburškega poletnega festivala, z gruzijskim predsednikom Margvelašvilijem pa je predsednik Pahor v ločenem bilateralnem pogovoru spregovoril o poglobitvi političnih in gospodarskih odnosov med obema državama.

V pogovoru z nemškim predsednikom Joachimom Gauckom sta se sogovornika dotaknila obiska nemškega gosta v Sloveniji v začetku prihodnjega leta.
V daljšem pogovoru s predsednikom švicarske konfederacije in predsedujočim OVSE Burkhalterjem sta spregovorila o dvostranskih odnosih, predsednik Burkhalter pa je neformalno sprejel vabilo na obisk v Sloveniji.

Z albanskim predsednikom Nishanijem in makedonskim predsednikom Ivanovom se je predsednik Pahor pogovarjal o bližajočem se srečanju Brdo Process.

Predsednik republike Borut Pahor pozdravil množico v Kijevu
Foto: UPRS