SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Ob državnem prazniku vrnitve Primorske k matični domovini dan odprtih vrat v Predsedniški palači

Ljubljana, 15. 9. 2021 | napovednik

Urad predsednika Republike Slovenije ob državnem prazniku, dnevu vrnitve Primorske k matični domovini, v sredo, 15. septembra 2021, ob 11. uri v Veliki dvorani Predsedniške palače pripravlja dan odprtih vrat. Obiskovalci si bodo Predsedniško palačo pod strokovnim vodstvom tudi ogledali. Kot običajno bo v počastitev državnega praznika pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske.

V imenu predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ki se ta dan mudi na mednarodni konferenci v Rimu, ki jo gosti italijanski predsednik Sergio Mattarella, bo obiskovalce sprejela in nagovorila gospa Tanja Pečar.

Posebej za ta praznik bodo glasbeni program pripravili moški pevski zbor Provox, ki je pod vodstvom Mateja Petejana del zborovskega dogajanja na Goriškem od leta 1986. Glasbenemu programu bo sledil ogled uradnih in delovnih prostorov predsednika Republike Slovenije pod vodstvom sodelavcev Protokola Republike Slovenije.

Dan odprtih vrat poteka v skladu z veljavnimi ukrepi za preprečevanje širitve covida-19 (obvezno nošenje mask, razkuževanje rok, vzdrževanje primerne razdalje). Zaradi zagotavljanja primernega števila so vsi obiskovalci vnaprej najavljeni, za vse obiskovalce je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani), kar prosimo, da dosledno upoštevate.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja neprekinjeno potekajo od leta 2013, z izjemo poletja 2018, ko so v prostorih Urada predsednika Republike Slovenije potekala obnovitvena dela, in časa epidemije covida-19. Dnevi odprtih vrat so postali priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo doslej obiskalo več kot 25.000 (petindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Naslednji dan odprtih vrat bo potekal 23. septembra 2021, ko praznujemo dan slovenskega športa.


LOKACIJA: Velika dvorana, Predsedniška palača


Predstavnike medijev, ki bodo spremljali slovesnost, obveščamo, da je vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 10.45 od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje).