SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na sprejemu za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021: "Slovenija se je znova izkazala kot športna velesila"

Ljubljana, 14. 12. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije dr. Simona Kustec, sta danes v Predsedniški palači priredila sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021.

Predsednik Pahor in ministrica Kustec sta ob tej priložnosti zbrane športnice in športnike nagovorila, v njihovem imenu pa je spregovorila Janja Garnbret, športna plezalka, ki je kot prva v zgodovini tega športa osvojila olimpijsko zlato ter hat-trick zmag na enem prvenstvu - v težavnostnem in balvanskem plezanju ter olimpijski kombinaciji.

Ob tej priložnosti je predsednik republike napovedal, da bo prihodnje leto vročil odlikovanja za izjemne športne dosežke športnikom Tadeju Pogačarju, Primožu Rogliču, Janji Garnbret in Alenki Artnik ter trenerjem Francu Hvastiju, Andreju Hauptmanu, Marjanu Fabjanu in Poloni Sladič.

V Predsedniški palači je potekal sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021
Foto: Nebojša Tejič / STA

V Predsedniški palači je potekal sprejem za najboljše slovenske športnice in športnike v letu 2021
Foto: Nebojpa Tejić / STA