Predsednik republike bo obiskal Dom starejših občanov Tezno v Mariboru ter skladišče Karitas in Rdeči križ

Ljubljana, 7. 4. 2020 | napovednik

Ob svetovnem dnevu zdravja bosta predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj 7. aprila 2020 ob 11. uri obiskala Dom starejših občanov Tezno v Mariboru. 

Pobuda za obisk je pismo, ki ga je Jasna Canjko, direktorica doma, naslovila na predsednika republike, Vlado Republike Slovenije in Varuha človekovih pravic. V njem je izpostavila neenak položaj starostnikov do primernega in potrebnega zdravljenja v povezavi z epidemijo novega koronavirusa. Obisk pa bo potekal tudi v luči vabila stanovalcev in zaposlenih predsedniku republike, da bi letos maja z njimi obeležil obletnico delovanja doma in otvoritev nove enote, ki bo sedaj, zaradi razmer, prestavljena na kasnejši termin. Obiska se bo udeležil tudi Zoran Hoblaj, podpredsednik Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, strokovnega združenja domov za starejše in posebnih socialno varstvenih zavodov. 

Po obisku v Domu starejših občanov Tezno, predvidoma ob 12. uri, bosta predsednik Pahor in minister Cigler Kralj obiskala še skladišče Karitas in Rdeči križ.


Medije, ki bodo spremljali obisk, obveščamo, da bo obisk potekal pred domom in hkrati prosimo, da upoštevajo navodila Vlade Republike Slovenije za preprečevanje širitve okužbe.LOKACIJA 1: Dom starejših občanov Tezno, Panonska ulica 41, Maribor


LOKACIJA 2: Skladišče Karitas in Rdeči križ, Ljubljanska 23, Maribor