Predsednik republike na dobrodelnem božično-novoletnem koncertu Orkestra Slovenske vojske "Vojaki za lažje otroške korake"

Ljubljana, 16. 12. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je udeležil dobrodelnega božično-novoletnega koncerta Orkestra Slovenske vojske "Vojaki za lažje otroške korake". Predsednik republike Borut Pahor se je v kratkem pozdravnem nagovoru zahvalil vsem, ki prispevajo za boljšo prihodnost otrok ter Orkestru Slovenske vojske, ki je že v preteklosti sodeloval na več dobrodelnih dogodkih, izrekel zahvalo in priznanje.

"Slovenska vojska tudi v primeru naravnih in drugih nesreč ljudem priskoči na pomoč, zato med ljudmi uživate veliko mero zaupanja, vaše delo pa je cenjeno in nepogrešljivo," je dejal predsednik Pahor, ki je tudi častni pokrovitelj koncerta. Predsednik Pahor je poudaril, da si Društvo Vesele nogice prizadeva za pravičen, bolj vzdržen in prijazen svet za otroke z zaostankom v razvoju, izkupiček od prodanih vstopnic ter darovana sredstva preko telefona pa bodo omogočila bolj kakovostno življenje otrokom s cerebralno paralizo. "Spoštujem in cenim prizadevanja Društva Vesele nogice. Z vašim delom vlivate upanje in pogum mnogim," je poudaril predsednik Pahor ter opozoril, da društvo brez donacij ne bi moglo delovati. Ob koncu je vsem zaželel kar največ uspeha in osebnega zadoščenja pri delu.

Ustanovitelji Društva Vesele nogice so starši otrok s cerebralno paralizo ali drugimi razvojnimi zaostanki, ki se trudijo otrokom zagotoviti tako potrebne terapije v bližini kraja bivanja in možnost strnjenih terapij večkrat letno kot tudi potrebne pripomočke za omogočanje razvoja, staršem z druženjem in samopomočjo pa pomagati, da sprejmejo otrokovo drugačnost in mu omogočijo čim lepše otroštvo.

Med neposrednim prenosom koncerta na drugem programu RTV Slovenije so se lahko gledalci s telefonskim darovanjem sredstev tudi dejavno vključili v dobrodelno akcijo. V klicnem centru so se na telefonski številki 01/512-25-00 darovalcem oglašali pripadniki Slovenske vojske. Ves čas je bila omogočena tudi pomoč s sporočili SMS – posameznik daruje en evro, če na številko 1919 pošlje besedo NOGICE, pet evrov pa, če pošlje besedo NOGICE5.

Donacije se bodo zbirale tudi med ponovitvijo koncerta v četrtek, 19.12. ob 15.15 na 2. programu TV Slovenija.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na dobrodelnem božično-novoletnem koncertu Orkestra Slovenske vojske "Vojaki za lažje otroške korake"

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor na dobrodelnem božično-novoletnem koncertu Orkestra Slovenske vojske "Vojaki za lažje otroške korake"