Predsednik Pahor ob dnevu spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah položil vence ob spomenikih padlim v vojnah

Ljubljana, 1. 11. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah položil vence ob spomenikih padlim v vojnah. Ob postroju častne enote Slovenske vojske in ob spremstvu državne delegacije je predsednik Republike Slovenije venec najprej položil k Pomniku padlim v vojni za Slovenijo leta 1991 na Novih Žalah, zatem pa na Starih Žalah še k Spomeniku padlim in umrlim v boju proti okupatorjem Slovenije 1941 - 1945 (v Spominskem parku), nato k Lipi sprave in nazadnje pri Kostnici žrtev iz prve svetovne vojne, kjer so v spomin na žrtve pripadniki častne enote izstrelili tri zaporedne salve.

Državno delegacijo so sestavljali predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez, predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Mitja Bervar, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman ter namestnica generalnega direktorja policije Tatjana Bobna.

Predsednik Pahor je že dopoldne položil venec k spomeniku v Spominskem parku na Teharjah, popoldne pa še pri Spomeniku žrtvam vojnega nasilja na Urhu pri Ljubljani.

Predsednik republike Borut Pahor je ob dnevu spomina na mrtve na ljubljanskih Žalah položil vence ob spomenikih padlim v vojnah.
Foto: STA