Predsednik Pahor ob 110. rojstnem dnevu gospoda Nikolaja Dragoša: "V Vaši dolgoživosti vidimo upanje"

Ljubljana, 29. 8. 2017 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil praznovanja 110. rojstnega dne gospoda Nikolaja Dragoša, najstarejšega moškega na Slovenskem. Predsednik Pahor je gospoda Dragoša obiskal pred dvema letoma, ko je slavljencu zaželel veliko zdravja, hudomušnosti, optimizma in vere v življenje. Danes je predsednik republike klenemu Belokranjcu čestital za izjemen jubilej, v katerem Slovenke in Slovenci vidimo zgled in upanje, da zmoremo krepkega in dobrega zdravja živahno in kakovostno preživljati jesen življenja.

Slavljencu sta čestitali tudi direktorica Doma upokojencev gospa Jera Grobelnik in gospa Ana Čelebič, ki mu je v imenu stanovalk in stanovalcev, njegovih zvestih prijateljev, čestitala za 110. rojstni dan in mu zaželela, da bi jim še naprej predstavljal takšen zgled.

Praznovanja so se udeležili sorodniki gospoda Dragoša in stanovalci Doma upokojencev Center, ki so pripravili kulturni program, v katerem so sodelovali tudi člani Folklorne skupine Dolsko in Tamburaška skupina Bisernica iz Reteč.

Gospod Nikolaj Dragoš, najstarejši Slovenec vseh časov, se je rodil 27. avgusta 1907 v Gribljah v Beli krajini. S starostjo 110 let, ki jo dočaka le eden izmed tisoč stoletnikov, se je uvrstil na seznam t. i. 'superstoletnikov', obenem pa je tudi najstarejši Slovenec vseh časov.

Predsednik republike se je udeležil praznovanja 110. rojstnega dne gospoda Nikolaja Dragoša
Foto: Daniel Novakovič/STA